DERAG Perzische Tapijten

Door service en kwaliteit te leveren, bestaan wij al

52 jaar in Rotterdam!

 
sinds 1967 een vertrouwd adres

sinds 1967 een vertrouwd adres

Sinds 1967

"Wij bestaan 52 jaar in Rotterdam en hebben inmiddels een trouwe klantenkring opgebouwd. Graag willen wij iedereen bedanken voor het vertrouwen en de leuke contacten die wij opgedaan hebben."

- S.A.A. Derakhshan


Van Iran naar Rotterdam

Onze vader kwam als jonge man naar Nederland begin jaren '60. Het buitenland lonkte want hij zag als zakenman meer kansen buiten zijn geboorteland. Na zijn overtocht heeft hij de taal zelf geleerd, want cursussen bestonden in die tijd nog niet. Hij vertelde over een klein opschrijfboekje dat hij altijd bij zich had en daar de woorden opschreef die hij niet kende. Vervolgens vroeg hij aan zijn Nederlandse vrienden en bekenden wat die woorden betekende. Dat ging natuurlijk ook wel eens mis als een vriend een grap uithaalde. Zo dacht hij toen hij net hier was, dat het beleefd was om naar een gebakje te vragen als er koffie aangeboden werd. Onze vader was woest toen hij er achter kwam want als je hem kent, weet je dat hij beleefdheid heel belangrijk vindt. Nu kan er natuurlijk wel om lachen.

Dit is een van de vele anekdotes die onze vader vertelde. Verhalen waarin Nederlandse gebruiken en Iraanse gewoontes grappige situaties opleverden.

Perzische tapijten verkopen

In 1967 begon onze vader met zijn winkel, op de Boezemweg tegenover de toenmalige Veemarkt. Hij importeerde zelf Perzische tapijten, koperwerk en antiek. Deze exotische producten sloegen aan in de woelige jaren '60. Snel werd de kleine winkel een grote winkel door de naburige panden door te breken. Niet lang daarna opende hij 3 andere winkels in Schiedam, Hillegersberg en in het centrum van Rotterdam.

Inmiddels is onze vader op leeftijd en heeft hij nog steeds de winkel in Hillegersberg waar hij dagelijks aanwezig is. Dat hij nog zo actief en gedreven is, hebben wij veel respect voor. Onze vader heeft heel zijn leven gewerkt als importeur van Perzische tapijten en ervaring met binnenhuis architectuur. Als geen ander kent hij de ontwikkelingen van toen en nu. In het begin was deze nieuwe markt enorm populair en groeide gestaag. Ook heeft hij meegemaakt dat tijdens de economische teruggang de markt veranderde. Er kwamen steeds meer aanbieders die adverteerde met lagere prijzen maar ook concessies deden aan de kwaliteit. Tegenwoordig zien we Perzische Tapijten aangeboden worden in grote ketens tegen actieprijzen, maar die weinig te maken hebben met de originele technieken en kwaliteit. Onze vader kan zich daar over opwinden omdat dit het imago van Perzische tapijten beschadigd. Hij zegt altijd: "...een echt Perzisch tapijt behoudt altijd waarde, zoals antieke voorwerpen die in waarde stijgen doordat ze in de loop van de tijd steeds zeldzamer worden"

Perzische tapijten zijn tijdloos

De originele Perzische tapijten die mijn vader verkoopt zijn tijdloos en niet trendgevoelig. Dat betekent overigens niet dat ze niet in een modern interieur passen. Integendeel zelfs. Binnen een strak design geeft een origineel Perzisch tapijt warmte en een spannende tegenhanger van strakke vormen. Dit maakt dat een Perzisch tapijt in ieder interieur past, met een beetje durf en gevoel voor de kleuren in de ruimte. Mijn vader heeft hier veel ervaring mee en adviseert als mensen dat op prijs stellen. 

Perzische tapijten en hun waarde

In mijn vaders winkel worden vooral originele Perzische tapijten verkocht, die de potentie hebben om hun waarde te behouden. Dus geen modieuze kleurspoelingen en Patchwork bijvoorbeeld, die al snel verslijten en bovendien hun waarde verliezen. Onze vader is er trots op dat zijn tapijten traditioneel handgeknoopte Perzische tapijten zijn.

52 jarig bestaan van Derag

Op 1 december 1967 heeft onze vader zijn winkel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Op 1 december 2017 vierde wij het 50 jarig bestaan van Derag. Dat hebben we gevierd met vrienden, bekenden en zelfs een paar klanten van uit de begintijd.

-kinderen Derakhshan-

Kwaliteit en service gaan bij ons hand in hand!

natuurlijke perzische kleuren!

natuurlijke perzische kleuren!

Originele perzische motieven!

Originele perzische motieven!

...graag tot ziens in onze winkel!