Winkel in Rotterdam

Nieuwspagina 
Derag Perzische Tapijten

Lees de laatste nieuwtjes en tips vanuit onze winkel en atelier.

Heeft u vragen of bent u nieuwsgierig, neem dan contact met ons op of breng ons een bezoek in de winkel in Rotterdam - Hillegersberg.


Derag vierde bijzondere dag…

Met vrienden, oude bekenden en klanten vierden wij feest op 1 december 2017. Op deze dag precies bestond Derag 50 jaar. 

Feest: 50 jarig bestaan!

Feest: 50 jarig bestaan!


Geen trendy Tapijten,
wel origineel en handgeknoopt

Veel grote ketens richten zich tegenwoordig graag op consumenten die voor weinig geld trendy tapijten kopen. De kwaliteit is hierbij niet belangrijk. Veel van deze tapijten hebben een kleurspoeling gekregen of zijn verwerkt als Patchwork. Bij Derag vindt u deze tapijten niet. Onze tapijten zijn eigenlijk een heel ander soort product. Die twee kun je moeilijk met elkaar vergelijken. Bij onze tapijten staat de kwaliteit en de herkomst namelijk centraal. Een chemische kleurspoeling of andere bewerking zou de waarde alleen maar sterk verminderen. Daar zijn we dus geen voorstander van.

Onze klanten zoeken kwaliteit en willen een authentieke Pers! Onze naam staat hier sinds 1967 garant voor.

Handgeknoopte Perzische Nain

Handgeknoopte Perzische Nain


Antieke Ahar

Antieke Ahar

Perzische tapijten waardevast

Een origineel handgeknoopt Perzisch tapijt is altijd waardevast. Net als bij antiek zal in de loop van de tijd de waarde kunnen stijgen doordat de zeldzaamheid toeneemt. Uiteraard is bij een dergelijk tapijt de conditie doorslaggevend voor de waarde. Maar een Perzisch tapijt dat in goede staat verkeert, zal zijn waarde behouden en zelfs kunnen toenemen in waarde. Wij geven graag advies hoe u uw tapijt het best kunt onderhouden.

Als u interesse heeft in Tapijten als geldbelegging kunt u heel goed bij ons terecht. Wij staan bekend om onze bijzondere en unieke collectie zeldzame Perzische Tapijten. 


Waarom zie je soms Perzische tapijten met een lage prijs?

Tegenwoordig storten ook grote internationale ketens zich op de Perzische tapijten. De prijzen zijn laag en de kwaliteit natuurlijk ook. Deze kleden worden massaal geproduceerd en volgen vaak de modekleuren van dat moment. Ze zien er op het eerste gezicht misschien aardig uit, maar zijn snel en grof geknoopt. Deze kleden zijn niet te vergelijken met echte, origineel handgeknoopt Perzische tapijten. Een kleed kopen dat een paar seizoenen mee gaat zal voor sommige mensen leuk zijn. Onze klanten kopen liever een tapijt dat langer meegaat en zijn waarde blijft behouden.


Heriz

Heriz

Fijn geknoopte Nain

Fijn geknoopte Nain

Wat bepaalt de kwaliteit van een Perzisch tapijt?

Mensen die weleens breien of handwerken weten dat er veel kwaliteitsverschil bestaat in wol en in kleur. Uiteraard geldt hetzelfde voor zijde en katoen. Onze tapijten zijn traditioneel Perzisch en handgeknoopt. Zowel de patronen, natuurlijke kleuren als de gebruikte materialen zijn van de allerhoogste kwaliteit. 

De fijnheid van de knopen en de gebruikte technieken zijn ook bepalend voor de kwaliteit van een tapijt. U kunt zich voorstellen dat een tapijt dat met aandacht geknoopt wordt in een Perzisch atelier een heel ander product is dan een massaal geproduceerd kleed. Dat is precies hetzelfde verschil tussen een ecologische boerderij en de bio-industrie. Ze leveren allebei eieren en vlees. Maar de kwaliteit is heel verschillend.

Onze tapijten worden in kleinschalige bedrijfjes en ateliers geknoopt. Een traditionele knoop kan alleen gemaakt worden door mensen die opgeleid zijn en veel ervaring hebben. Dat gaat heel anders in de kledenindustrie. Het knopen moet daar veel sneller gebeuren en deze zijn dan ook veel grover, wat duidelijk te zien is aan het patroon. Een fijn geknoopt tapijt zal veel meer vloeiende lijnen en patronen hebben. Een grof geknoopt tapijt heeft een veel hoekiger patroon. De fijnere knopen bepalen dus ook de kwaliteit van het tapijt. Voor dezelfde oppervlakte zijn namelijk meer knopen nodig, wat uiteraard meer werk betekent.

Daarbij zijn meer knopen per vierkante cm veel sterker en duurzamer. Met andere woorden: dit tapijt gaat in de praktijk veel langer mee. Daardoor behouden originele handgeknoopte Perzische tapijten hun waarde, ook al zijn ze gebruikt. Indien de conditie goed is, zal een origineel Perzisch tapijt zelfs in waarde kunnen stijgen. Net als antieke voorwerpen of een fles goede wijn.


Past een Origineel Perzisch tapijt in ieder interieur?

Volgens onze overtuiging: jazeker!

In de afgelopen 50 jaar hebben wij Perzische tapijten geleverd voor verschillende stijlen en interieurs. Van strak design, tot klassiek en landelijk. Een origineel Perzisch tapijt heeft natuurlijke en sprekende kleuren die altijd goed te combineren zijn. In een design inrichting kan een handgeknoopt Perzisch tapijt warmte geven en een tegenhanger zijn van de strakke vormen en lijnen. Deze combinatie levert een spannend geheel op. In een klassiek of landelijk interieur past een echte Pers ook uitstekend. Doordat Perzische tapijten in verschillende kleursamenstellingen geknoopt worden is er altijd een combinatie te vinden die voor u werkt. In de winkel laten wij u graag kennismaken met de verschillende designs en kleurstellingen.


Tabriz: bomen, planten en bloemen...

Dit Perzische Tapijt uit een van de oudste en grootste steden van Iran is zeer fijn geknoopt. De korte en ruwe pool is kenmerkend voor een goede kwaliteit Tabriz. Het sierlijke medaillon bevat veel details en warme kleuren. Het motief is gebaseerd op de natuur: sierlijke bomen, weelderige planten en kleurrijke bloemen.

De afmeting is: 245 x 347 cm

 


De afmeting is: 250 x 350 cm.

 

Nain: schilderachtige stad en tapijten...

In de stad Nain staat een van de oudste Moskeeën van Iran, bepaalde delen stammen  uit de 10e eeuw. De tapijten uit deze streek staan bekend om hun kwaliteit en hoge knoopdichtheid. Alleen de meest vakbekwame lieden kunnen deze kwaliteit knopen. De frisse blauwe kleuren gecombineerd met ivoorwit zijn zeer herkenbaar voor deze tapijten.


Uitgelicht: Antieke Sumak of Soemak

Dit bijzondere tapijt heeft prachtige kleuren en een decoratief design. Uiteraard is dit tapijt met de hand gemaakt van verschillende soorten wol en zijde. Op dit geweven kleed zijn typische Sumak patronen geborduurd. Met geometrische motieven en heldere kleuren. De afmeting is 250 x 112 cm. Het tapijt is meer dan 100 jaar oud en een uniek stuk. In onze winkel kunt u dit antieke tapijt bewonderen en uiteraard onze andere handgeknoopte oosterse tapijten.

Antieke Sumak met prachtige kleuren


Kelim kussens

Kelim kussens: kleurrijk en sfeervol

Wij krijgen regelmatig nieuwe collecties binnen. Nu bijvoorbeeld een partij Oosterse kussens in gevarieerde stijlen en kleuren. Kom gerust eens kijken naar deze bonte collectie.

Fijn geknoopte Kelims, met dubbele rug voor extra stevigheid.


OnderhoudsTIP!
Laat uw Perzisch tapijt eens vakkundig reinigen door ons. Wij gebruiken ambachtelijke technieken zodat uw tapijt veilig schoon en fris wordt. Vraag naar de mogelijkheden in onze winkel of lees meer over reinigen!


Zonlicht en uw Perzisch tapijt

Wij kregen laatst een vraag over het effect van zonlicht op een Perzisch tapijt. Wij delen graag het antwoord met u. 

Door zonlicht verschieten de natuurlijke kleuren van een Perzisch tapijt langzaam. Zelfs als er geen direct zonlicht is, treedt dit proces op. Alleen in mindere mate. Toch is er iets wat u wel kunt doen. 
Als het verschieten op een gelijkmatige manier gebeurt is dit niet schadelijk voor uw tapijt en de waarde ervan. Keer uw tapijt eens van richting zodat het tapijt met de andere kant naar het daglicht ligt.
Een eenvoudige tip waarmee u langer van u Perzisch tapijt kunt genieten.

KLeuren van perzische tapijten


Naast tapijten ook Perzisch koperwerk en kunstnijverheid

Wist u dat...?

Wist u dat Derag naast prachtige Perzische tapijten ook kussenskelimskoperwerk en andere kunstnijverheid verkoopt. Uiteraard allemaal uit Perzië!


Unieke Afghaan!

In ons atelier repareren en vermaken wij Oosterse tapijten. Zo ook dit mooie handgeknoopte Afghaanse tapijt.  De oorspronkelijke vorm was rechthoekig wat gebruikelijk is. Met traditionele technieken hebben wij het tapijt rond gemaakt en ook de franje behouden. Het resultaat is een unieke ronde vorm met een diameter van 310 cm.

 

 

Ronde Afghaan met diameter 310 cm